Waarom is parking C niet geschikt

MOBILITEIT

Parking C ligt aan een van de meest file gevoelige  punten op de ring rond Brussel, het is hier heel vaak file rijden.

De komende jaren staan er op de Heizel en rond de Heizel tal van projecten op stapel die extra verkeersdruk gaan generen.

Zo hebben we enerzijds :

 • het NEO project; een heuse herinrichting van de Heizel met 70.000m2 shopping, 750 woningen, congreszalen, ….
 • Paleis12 een concertzaal voor 17.000 personen (opende 13 september 2013 zijn deuren).
 • De huidige activiteiten  die plaatsvinden in de Heizel paleizen ( batibouw, autosalon, …)

Bij al deze activiteiten nog een evenementen- en voetbalstadion bijplaatsen met een capaciteit van 60.000 personen is enkel en alleen omwille van de bestaande activiteiten hierboven vermeld geen goed idee. Om dit stadion rendabel te maken moet men er een 70-tal evenement per jaar organiseren, dit betekent vakanties uitgezonderd elke week minstens twee evenementen, ELKE week dezelfde verkeersdruk als op zeg maar een nocturne van het autosalon ?

Dit gaat de MOBILITEIT op en rond de RING nog erger maken en zelfs verlammen.

PARKING

Op en rond parking C is er geen openbaar vervoer hetgeen zeker parking noodzakelijk maakt, 10.000 parking plaatsen kan met niet zomaar ondergronds zetten. Parking C is misschien niet vaak gebruikt maar als hij gebruikt is dan staat hij VOLparking C op memorial van damme septber 2013

Parking Louise in Brussel bijvoorbeeld heeft 900 parkeerplaatsen verspreid over 4 verdiepingen, hier moet met een minstens een factor 10 groter gaan dan parking Louise

KOSTPRIJS : WIE DRAAIT OP VOOR De INFRASTRUCTUUR

Voorzichtige ramingen spreken over een kostprijs voor het stadion van 300 miljoen EURO dit geld zou worden geïnvesteerd door Privé partners, geen enkele cent gemeenschapsgeld zou moeten worden uitgegeven. De vraag is of die privé investeerders ook gaan zorgen voor het doortrekken van de METRO lijn, verleggen van de hoge-druk gasleiding , verleggen van op en af-ritten en het verbeteren van de mobiliteit rond parking C. Deze kosten gaan door de gemeenschap, de belastingbetaler, dus moeten worden gedragen.

VEILIGHEID

Wie gaat de veiligheid waarborgen ? Grimbergen kan dat onmogelijk met zijn kleine korps

TERREIN TE KLEIN

Het terrein is 28ha groot en dat is te klein de Amsterdam arena waarnaar  men dit nieuwe stadion wil spiegelen is 35ha groot

NEO

NEO  maakt uitgebreid gebruik van parking C voor zijn mobiliteitsplan, ronde punten, buffer

GAAN DE FIFA GUIDELINE WORDEN NAGELEEFD DOOR PRIVE investeerders ?

 

Zie hier voor de link naar het document

 

5 thoughts on “Waarom is parking C niet geschikt

 1. Moerenhout Willy

  Hallo,

  Proficiat met de opstart van de petitie.
  Maar gelieve de tekst te herlezen en de taalfouten uit te halen.
  Succes en ik zal de petitie ook rondsturen om ze te laten onderschrijven door vrienden en kennissen.

  Groeten

 2. Walter Q

  Proficiat met de akties !

  Aan één ding wordt echter altijd voorbij gegaan : de geluidsoverlast, in elk geval voor Strombeek-Bever.

  Het is algemeen geweten dat de dominante windrichting vanuit het zuidwesten is. Dat valt gemakkelijk bij het KMI te bevragen.
  Nu kunnen we hierdoor in Strombeek-Bever bij elke activiteit in het Boudewijnstadium, aan het Atomium, sinds kort in Paleis 12 “meegenieten”, en dan zijn er heelwat bewoners die nog dichterbij wonen dan ikzelf.

  Als er straks 70-80 activiteiten per jaar bijkomen in dat nieuwe stadium, zowat 2 per week, wordt het stilaan onleefbaar.

  Dus ook dat is een reden om dat stadium daar niet in te planten.

  Verder, was het toch voorzien dat (een deel van) Parking C zou gaan dienen als knooppunt voor het openbaar vervoer ? De stelplaats van De Lijn van Grimbergen zou daar naartoe verplaatst worden, de nieuwe sneltrams die er gaan komen zouden daar ook aansluiten

  In het NEO-project was de parkeercapaciteit van Parking-C mee in rekening gebracht.

  Deze, en de redenen waarvan in de petitie sprake, zouden moeten volstaan om elk mens met een beetje gezond verstand te doen inzien dat die locatie niet geschikt is.

 3. pieter

  Ik ben zelf een Anderlechtfan in hart en nieren die vindt dat Anderlecht in Anderlecht thuishoort en nergens anders. Ik hoop dat jullie nog vele acties zullen ondernemen tot de heren met hun Eurostadionplannen er de brui aan geven alsook Roger Vanden Stock die diep in zen hart misschien wel in Anderlecht wil blijven! Moesten jullie ooit van plan zijn een optocht te houden ga ik met plezier mee. Vriendelijke groeten!

 4. story

  Wat met de afwatering van dat enorme complex=== al het regen en ander water zal allicht in de leestbeek geloosd worden ( grens Wemmel /Strombeek- bever dus groot Grimbergen)
  Dit geeft zonder twijfel wateroverlast bij zwaar regenweer in Wemmel
  Blijkbaar is het voor Ghelamcoen Brussel al een beklonken zaak, op de Romeinse steenweg zijn reeds twee villa’s afgebroken ten behoeve van het stadium. Grimbergen heeft al het hoofd gebogen … “omwille van de smeer likt de kat de kandeleer”

 5. HB

  Bovendien is dit een verdoken uitbreiding van het Brussels gewest ten koste van Vlaanderen, mede dankzij creaturen à la Vanhengel. Waarom staat dit niet prominent bovenaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *