Uitspraak vrederechter : verjaring buurtweg

Beste Sympathisanten,

U hoorde het waarschijnlijk in het nieuws in diverse kranten
hier en hier en ook hier
 In de procedure die Ghelamco had aangespannen tegen de gemeente Grimbergen heeft het bakzeil gehaald, de rechter besliste dat de normale administratieve procedure moet gevolgd worden om tot opheffing van de buurtweg over te gaan.
Even pro memorie
:
Eind April dit jaar daagde Ghelamco de gemeente Grimbergen voor de rechter, de rechter moest oordelen dat deze weg al 30 jaar in onbruik was.
Aanvankelijk maakte de gemeente een erg sterk dossier om te bewijzen dat deze weg nog steeds in gebruik was.
Op 24 juni een paar dagen voor zitting op het vredegerecht keerde de gemeente haar kar en stemde ze op de gemeenteraad meerderheid (CD&V, O-VLD, Groen) tegen oppositie in met een dading. De details kon u hier op onze site lezen
Een aantal van de buurtbewoners hadden zich intussen tijd betrokken partij gesteld en een advocaat onder de arm genomen.
De vrederechter kwam op 4 augustus poolshoogte nemen op parking C.
Op  6 september besliste de vrederechter dat deze buurtweg niet verjaard was en dat om deze af te schaffen de administratieve procedure gevolgd moet worden.
meer info over deze procedure kan u hier vinden :
Wij zijn blij dat de rechter heeft beslist dat de administratieve procedure moet gevolgd, dat we een advocaat onder de arm hebben genomen en ons betrokken partij hebben gesteld en vooral  dat het grove geld het niet gewonnen heeft van het recht en de rechtstaat.
Dit is nog maar de eerste stap van de stappen die we nog verder willen zetten, we kunnen al uw hulp gebruiken, laat van u horen tijdens de inspraakprocedures : afschaffing buurtweg, bouwvergunning, … en/of leg uw steentje bij om ons te helpen verdere procedures te bekostigen.
alvast bedankt voor uw steun de afgelopen maanden / jaren.

20 thoughts on “Uitspraak vrederechter : verjaring buurtweg

 1. Theo Slachmuylders

  Dit is niet meer dan logisch. Al te vaak wordt de wet omgebogen in het voordeel van de machtigen.
  Is de wet er niet gekomen om de zwakke te beschermen tegen willekeur?

 2. Louise Cluytens

  Niet alleen de Maalbeek zorgt voor overlast in Wemmel en buurtgemeenten, ook de riolering die niet al het regenwater snel kan afvoeren.En dat zou nog verergeren als die enorme constructie er komt.

 3. Walter

  Inderdaad, oude stadion upgraden. Er liggen voorstellen daarvoor op tafel, goedkoper, sneller, met behoud van Memorial van Damme (waar veel buitenlandse interesse voor is). Enige probleem : de Brusselse heren, in hun hoogheidswaanzin en/of eigenbelang, weigeren van het te bekijken / bespreekbaar maken ! Ik ben in elk geval blij dat de Grimbergse meerderheid, die om één of andere “duistere” reden hun kar keerde, het deksel op de neus gekregen heeft. En als ik de luchtfoto met aanduiding van die weg zie, stel ik mij de vraag waarom die buurtweg niet opgewaardeerd wordt samen met de parking en overstapmogelijkheid naar het komende Brabantnet van DeLijn (waarvan er twee lijnen daar in de buurt komen)

  1. Backaert Michel

   Ik heb in 1957 deelgenomen aan het atletiekkampioenschap van het leger in het toen genaamde Koning Boudewijnstadion. Ik heb er ook Jef (Armand) Jurion, gekend voetballer uit mijn gemeente Ruisbroek toen eveneens atletisch deelnemer ontmoet. Dit dan al bekende stadion kreeg later steeds meer een ziel en vooral door toedoen van de prachtatleet en Memorial Yvo Vandamme is deze waardering, ook in het buitenland steeds gegroeid.
   En vooral……. laat Vlaanderen maar rustig Vlaanderen blijven en laat door het grootkapitaal, Brussel en Wallonië niet knabbelen aan Grimbergen. Vlaanderen heeft in het verleden reeds meer dan te veel toegegeven. Zie mijn tekst ” Het probleem van België” op bloggen.be/michel1937.
   Vriendelijke groeten.

 4. De Langhe Hugo

  Neen Neen Neen
  geen Brussels stadion op Vlaams grondgebied
  Dat Vlaamse politieke partijen als het er op aan komt bereidt zijn hun kar te keren mag geen
  verbazing wekken,immers voor het smeer danst de beer!!!!

 5. André en Marilou Lens

  Idd, zoals Freddy Verelst zegt, het bestaande stadion renoveren en op die manier ook de atletiekpiste behouden. Wat is het probleem ? Franstalig Brussel moet stoppen met steeds weer Vlaamse grond te willen inpalmen ( cfr. de faciliteitengemeenten) !

 6. Walter Janssens

  Het recht heeft eens gezegevierd.
  Als de meerderheid van de gemeente Grimbergen ( met hun visie van toegeven aan de Brusselaars en de francofonie) hiermede dacht te scoren is een vergissing.

 7. Philip De Neef

  Indien dat stadion op parking C er zou komen, zijn de problemen op de Leestbeek en daarna vooral op de Maalbeek in Wemmel (en vooral in Beverbos) niet te overzien. En van in het Beverbos verschuift de hele troep richting Grimbergen. Voeg daarbij een zwaar onweer boven Wemmel (remember 18/8/2011) tijdens de graafwerken en tonnen grond, puin, afval en andere vuiligheid spoelen de berg af, dus in eerste instantie enkel naar Wemmel. Of denken ze in Brussel dat water ook bergopwaarts kan stromen…?
  Trouwens het huidige stadion kan voor 1/3 van de prijs gerenoveerd worden, met behoud van de atletiekpiste, en dat op een prachtige locatie. Waarom die Heizelomgeving naar de verdoemenis helpen?

 8. De Vriendt joseph

  MOESTEN DE TRADITIONELE VLAAMSE PARTIJEN IN HET VERLEDEN EN NU EERST VLAAMS ZIJN ER ZOU GEEN VOLKSUNIE VLAAMS BELANG OF NVA BESTAAN . DAAROM LAAT ONS ALLEN EEN STEENTJE BIJDRAGEN EN 50 euro storten.
  Wij moeten meer voor de heren van Grimbergen hun deur gaan actie voeren ..WIJ ZIJN TE BRAAF.

 9. Jeff Piscaer

  Maken ons voor heel Europa belachelijk vermits we zelfs nog niet in staat zijn een voetbalstadion te bouwen omdat een 30 jaar ongebruikt padje in de weg ligt.

  1. admin Bericht auteur

   we zijn zelfs niet in staat tunnels te onderhouden want daar staan we niet mee op de eerste rij voor de camera’s …. maken we ons daarmee bij al de Europese instellingen niet belachelijk ?

 10. Meuleman Daniel

  Waarom gaat men dat stadion niet neerpoten in Schaarbeek? Neen, het moet in de Vlaamse rand zijn om die op termijn te verfransen en bij Brussel in te lijven. Daarom mag dat gedrocht er nooit komen.

 11. Carl

  ik woon op grondgebied Brussel, niet ver van parking C, overkant van mijn straat is de gemeente Grimbergen. Ik wil ook geen nieuw voetbalstadium op parking C. Er is nu al een overlast van verkeer, en een parkeerplaatsje vinden is al moeilijk. Dit is een geldverslindend project dat aan de belastingbetaler veel geld zal kosten, en enkel ten goede van de eigenaars zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *