Stadion op Parking C: update van de buurtcomité

Beste Sympathisanten,

Het is weeral een hele tijd geleden dat we jullie hebben aangeschreven, we hebben echter niet op onze lauweren  gerust.

Ghelamco en co willen u het tegendeel doen geloven maar het stadion dossier is verre van rond. Zo is er :

 • nog steeds geen contract met de belangrijkste huurder RSCA Anderlecht
 • nog steeds geen akkoord over de veiligheid
 • nog steeds een groot vraagteken bij alles wat te maken heeft met mobiliteit
 • een procedure opgestart bij de Europese Commissie voor concurrentie-vervalsing (http://www.standaard.be/cnt/dmf20160526_02309580)
 • geen duidelijk zicht op de financiering

 

en “last but not least” :

 • er loopt een gebruikte buurtweg over parking C (zie daarover meer hieronder)

We hadden de afgelopen maanden vele contacten met de betrokkenen in dit dossier.

Hetgeen keer op keer opvalt in dit dossier is het gebrek aan transparantie dit konden we nog aan den lijven ondervinden op een

buurtbijeenkomst in het Koning Boudewijn Stadion, de heer Courtois wilde niet dat er enige pers aanwezig zou zijn en joeg ze vakkundig weg.

De journalisten van de RTBF konden het aan den lijven ondervinden :

http://www.rtbf.be/info/regions/bruxelles/detail_eurostadium-la-presse-interdite-d-assister-a-une-reunion-sur-le-nouveau-stade?id=9327080&utm_source=rtbfinfo&utm_campaign=social_share&utm_medium=fb_share

en hebben er hier een uitgebreide reportage met kostenplaatje bijgemaakt :

http://www.rtbf.be/auvio/detail_flou-autour-du-stade-de-l-euro-2020?id=2120222&utm_source=media&utm_campaign=social_share&utm_medium=fb_share

Veel wijzer werden we trouwens niet op deze vergadering maar Mr. Courtois zei wel dat men de bouwvergunning voor het stadion zou willen indienen in Juli, als iedereen met vakantie gaat ….

Wat onze wenkbrauwen wel erg deed fronsen was dat blijkbaar het Brusselse CHU Brugmann ziekenhuis haar revalidatie afdeling zou willen vestigen in het campus gebouw. Een Brussels Franstalig ziekenhuis in Vlaanderen ?

De panorama reportage :

“Voetbalstadions: een fluitje van een cent?” was zeer verhelderend mbt financiering van andere stadions in België u kan ze hier herbekijken :

http://deredactie.be/permalink/2.44592?video=1.2674494

De buurtweg waarvan hierboven sprake :

Ghelamco, de promotor van het vastgoed-project op Parking C dagvaardde de gemeente Grimbergen voor de vrederechter om tot afschaffing over te gaan van buurtweg nr 3 die schuin over parking C loopt.

De afschaffing van de deze buurtweg waar menige buurtbewoner zijn kinderen heeft leren fietsen en een weg die vaak gebruikt wordt door mensen die van Verregat, Wemmel naar Strombeek moeten, is het laatste obstakel om de bouwaanvraag te kunnen indienen voor het Anderlecht Eurostadion en niet te vergeten het lucratieve gigantisch grote Campus gebouw.

De advocaten aangesteld door de gemeente hadden een stevig verweer dossier opgesteld. De gemeente gaat nu als we de dagorde van de gemeenteraad van 24 juni mogen geloven nu toch door de knieën, ze heeft namelijk beslist om tot een dading over te gaan  maw ze verkoopt de buurtweg, met als opschortende voorwaarde de afschaffing door de vrederechter. Men laat zo wel erg makkelijk in zijn kaarten kijken.

Samen met een aantal buurtbewoners zagen we de bui al wel een poosje hangen en besloten we ons betrokken partij te stellen in de procedure, ten slotte zijn wij meer dan wie ook betrokken partij in dit dossier. Onze raadsman stelde een stevig verweer op, we kijken hoopvol uit naar de uitkomst hiervan.

We zouden iedereen die van Grimbergen , Strombeek-Bever, Humbeek of Beigem is graag willen uitnodigen om  naar de gemeenteraad van vrijdag 24 juni te komen, om duidelijk te laten zien dat de dading niet mag gebeuren.

Stuur ons een email berichtje op het welbekende adres indien u wenst te komen zodoende kunnen we u het  programma doorsturen.

Comité Parking C

 

1 thought on “Stadion op Parking C: update van de buurtcomité

 1. Thys van den Audenaerde

  Brussel moet binnen zijn grenzen blijven en beginnen met daar de wettelijke 2taligheid te respecteren !

  Een sanering van het Boudewijnstadium met behoud van de athletiekpiste zou moeten volstaan.
  Voetbalclubs moeten maar zelf hun stadiums financieren,de millioenen verpilling aan spelers kan wellicht daar nuttiger worden gebruikt !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *