Machtsvertoning op Buurtweg nr 3

update : 30 januari 2016 staking van stemmen

U hoorde het ongetwijfeld in het nieuws het Eurostadion staat weer volop in de belangstelling.

Eerst en vooral willen we u uitgebreid bedanken voor bezwaren die u heeft ingestuurd voor zowel de buurtweg, de bouwaanvraag als de milieuvergunning.
Er kwam een record aantal bezwaren binnen meer dan 1500 voor de bouwaanvraag, meer dan 700 voor milieuvergunning en een 70 tal voor de buurtweg.
Omdat er momenteel zo veel onwaarheden worden verkondigd gaan we met betrekking tot de buurtweg even terug in de tijd :
 • Ghelamco daagde eind april van vorig jaar Grimbergen voor de vrederechter om de buurtweg af te schaffen wegens verjaring en onbruik.
 • Het Comité Parking C stelde zich betrokken partij in de procedure, dat was maar goed ook aangezien er blijkbaar tot een dading was over gegegaan.
 • De vrederechter kwam in augustus op plaatsbezoek
 • In september besloot de vrederechter dat de buurtweg NIET verjaard was en dat daarom de administratieve procedure moest worden opgestart; openbaar onderzoek, advies aan deputatie …
daarom even de puntjes op de i zetten :

1. de buurtweg is opgenomen in de atlas der buurtwegen een atlas samengesteld van voordat er GPS en andere middelen waren.

2. de vrederechter besluit in september dat de buurtweg niet in onbruik is en dat hij dus nog gebruikt wordt en dat administratieve procedure moet gevolgd worden om hem af te schaffen. Als hij verjaard was maw 30 jaar niet meer gebruikt dan had de vrederechter dat in September beslist, dat was NIET het geval

3. Grimbergen start die procedure op, met oa een openbaar onderzoek, er komen vele bezwaren tegen de afschaffing binnen, die bezwaren worden bekeken EN de democratie doet zijn werkt en bekijkt de argumenten en ziet dat er daar gegronde redenen tussen zitten. Gemeenteraad gaat niet over tot een positief advies voor afschaffing buurtweg. De moedige meerderheidspartij GROEN die intussen tot een voortschrijdend inzicht is gekomen, stemt samen met de oppositie NVA, SPA, Vernieuwing  en één UF-er tegen de afschaffing van de buurtweg. Gezien de gelijke stand 16 – 16 en 1 onthouding (UF) was er staking van stemmen !

Uw stem werd dus gehoord, als burger staan we niet machteloos nogmaals onze dank !

De afbakening van Ghelamco ligt ook parallel aan de bestaande dwarsweg op parking C, hetzij een paar meter daarvandaan, blijkbaar wil men willens nilens aantonen dat die elders loopt, toevallig toch ? of toch niet ? deze kaarten werden vele jaren voordat de GPS bestond getekend.

raar maar waar de buurtweg loopt volgens de Landmeters van Ghelamco anders dan de parallelweg

De reactie van Ghelamco was er een van een heel laag alooi, één van een bange, gefrustreerde verliezer; met veel machtsvertoon kwamen ze voor een massaal door hen opgetrommelde pers ( 7 cameraploegen, Radio en geschreven pers) graven met een graafmachine naar de buurtweg.
De Gedelegeerd bestuurder deed het hele verhaal af als Kafkaiaans, surrealistisch.

Wat is hier Kafka aan ? Dit is gewoon de Wet, zelfs voor Ghelamco met alle mogelijke graafmachines ter wereld.

Surrealistisch zou net zijn dat men dit allemaal naast zich neer kon worden gelegd DAN zou Margritte zich maar pas in zijn graf omkeren.

enkele links :

http://www.demorgen.be/binnenland/-zo-doet-ghelamco-het-veel-geld-veel-arrogantie-ba7a36af/

http://m.standaard.be/cnt/dmf20170127_02698454?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

https://twitter.com/anndeboeck/status/824943640313200641/video/1

Bedankt alvast voor alle steun die we van u kregen en wij gaan door

25 thoughts on “Machtsvertoning op Buurtweg nr 3

 1. Nouters

  Ik ben zeeer verheugd met deze stap, om dit project van GROOTHEIDSWAANZIN een halte toe te roepen!
  Mijn steun zal er altijd zijn , want BRUSSEL denkt alzo grond in te palmen , VLAAMSE grond . En dan weeral de taalwetten te overtreden . FEIT IS , DAT DIT PROJECT DE GROND INGEBOORD MOET WORDEN ,MET ALLE MOGELIJKE MIDDELEN !

 2. Celis Ben

  Proficiat mannen, blijf er voor gaan, stop deze ontspoorde creaturen. De Vlaamse volksmens moet laten zien dat er met hem niet langer kan gespot worden!! Geen Belgische sjotterstempel op onze grond!! Zet een bos op deze parking, dat is plezant en gezond voor alleman.

  1. JVL

   Als ik eigenaaar moest zijn van Ghelamco, betaalde ik die “gedelegeerd-bestuurder om bij de <concurrentie te gaan werken.Succes verzekerd.

   1. Philippe Heylbroeck

    idd, die CEO heeft geen kaas gegeten van de Brusselse situatie/politiek en gevoeligheden van de rand en heeft zich ook niet laten adviseren door mensen die hem wel hadden kunnen waarschuwen. Zijn arrogantie tijdens de infovergaderingen sprak boekdelen. Aanleiding is natuurlijk ook de houding geweest van het Grimbergse gemeentebestuur (versus Vilvoorde en Wemmel) . Maar de groenen hebben de adem van de kiezer in hun nek voelen blazen en hebben net op tijd kazak gedraaid. En nu Anderlecht niet meer zeker is …..

 3. Louis

  Blijven doorgaan. “Minister Vanhengel, Vlaams Minister ? ”

  Geen uitbreiding van “Brussel” in Vlaanderen. Koning Boudewijnstadion renoveren : voetbal en de Memorial Vandamme in één stadium.

 4. Herman Vandormael

  Volgende bedenking komt bij mij op. Hoe kan Ghelamco daar met een graafmachine komen optreden? Is het terrein eigendom van Ghelamco? Zoniet, dan heeft die firma daar niets te zoeken, en kan men zelfs proces-verbaal opstellen.

  1. admin Bericht auteur

   Ze hebben de erfpacht van de stad Brussel gekregen over parking C. maar niet over de buurtweg. er zouden PV’s opgesteld zijn …

 5. DE VRIENDT JOS

  Geen brood en spelen voor de franskiljons …van in den beginne moest er negatief advies
  geweest zijn ,nu de gemeenteraadsverkiezingen niet ver meer af zijn ACTIE

 6. Backaert Michel

  /Users/MichelBackaert/Desktop/Fwd Probleem van België.pdf. Ik woon al veertig jaar aan de Costa Blanca in Spanje. Deze tekst schreef ik reeds meerdere jaren geleden en heb hem nadien wat aangepast. U zult wel begrijpen dat ik, met een degelijke ervaring helemaal niet kan akkoord gaan met het verfransen en cultureel armer maken van onze prachtige dorpjes van Breugel en de ganse rand van Brussel.

 7. Pauli

  De arrogantie van Ghelamco is niet te schatten! Ik hoop van harte dat ze in het zand bijten. Tegen dergelijk machtsvertoon moet toch een reactie mogelijk zijn. Voor je het weet zijn ze met de bouw bezig, ondanks lopende procedures. Maar hopen dat ook de Vlaamse Regering tijdig haar tanden laat zien!

 8. Bracke Frank

  Beste bewijs dat als men wil, wel iets kan bereiken en niet geloven dat er niets kan veranderen. Dit is democratie, de mondige burger. Wel steeds allert blijven. Nu nog hopen dat de Politiekers een beetje verstand krijgen in plaats van steeds maar te denken aan geld , machtswellust en een medaille. In de plaats van steeds pressie te voeren hadden ze al een nieuw en of een vernieuwd Baudewijnstadion gehad. Maar nee Brussel wil Vlaams Brabant inpalmen en onderdrukken. Bravo aan allen die zich hebben durven roeren, doe zo verder.

 9. G Vrancken

  Als ik het goed begrijp is CD&V en oVLD wel voor de afschaffing. Geen wonder. In Brussel steunen ze ook Mangain in zijn racistische akties.

 10. Maurice Camps

  Camps Maurice
  januari 30/ 2017

  Prachtig ik ben blijkbaar niet voor niets naar het postkantoor gelopen om mijn bezwaarschrift naar het gemeentebestuur van Grimbergen aangetekend te versturen.
  Respect voor jullie inzet, indien nodig ben ik bereid nog meer steun te verlenen.

 11. Ward Steffens

  Na al wat er gebeurt is – het willen organiseren van een genadeloos monster in een al te verzadigde streek.
  Oef – eindelijk dan toch een gemeente met het hart op de juiste plaats. Proficiat!

 12. BROOS Arlette

  Waar haalt Ghelamco het lef om te zeggen dat dit project geen invloed gaat hebben op het dichtslippen van de Ring. Allemaal samen tegen dit project. Over welke voordelen beschikt de Burgemeester van Grimbergen om dit project zo te steunen?

 13. Johan Priels

  Prachtig dat we deze stap tegen dit megalome en Brusselse dikkenekkerij project hebben gewonnen!
  Toch is het verbasend hoe groot de steun is voor het project binnen de Grimbergse gemeenteraad. Daar kan ik niet bij. Of is het: “omwille van de smeer likt de beer de kandeleer” ?

  1. admin Bericht auteur

   bedankt. ze hebben wel de erfpacht met stad Brussel afgesloten, uiteraard mogen ze niet graven op de buurtweg … wat ze uiteindelijk niet hebben gedaan, was enkel een stunt, om te laten zien hoe machtig ze niet zijn ….

 14. JVD

  Maar laat ons eerlijk zijn, er IS toch helemaal geen buurtweg meer vandaag, dus dan is het toch absurd dat Ghelamco tegen iets moet strijden wat er niet meer is? Of waar niemand enig nadeel van kan ondervinden als het euh… nog eens verdwijnt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *