2 gedachten over “Hoe kan u het actie comité bereiken

 1. Martin Caubergh

  Grimbergen en het geplande nationaal voetbalstadion.

  Geachte heren, mevrouw.

  Het Brussels Hoofdstedelijk parlement heeft vergevorderde plannen om een nieuw nationaal voetbalstadion te bouwen op parking C van de Heizel. Parking C is eigendom van de stad Brussel maar ligt in de Vlaams-Brabantse gemeente Grimbergen.

  Volgens art. 4 van de Belgische grondwet omvat België vier taalgebieden: het Nederlandse taalgebied, het Franse taalgebied, het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad en het Duitse taalgebied. Elke gemeente van het Rijk maakt deel uit van een van deze taalgebieden. Grimbergen behoort tot het homogene Nederlandse taalgebied.

  Het gaat hier dus over een nationaal voetbalstadion en roept enkele pertinente vragen op:
  – in welke taal gaat de hele administratie gevoerd worden?
  – welke taal gaat de stadionomroeper gebruiken?

  Enkele Franstalige politici (André Antoine en Benoît Cerexhe) hebben al laten verstaan dat Grimbergen een speciaal statuut moet krijgen m.a.w. wordt Grimbergen de zevende faciliteitengemeente in de Vlaamse rand rond Brussel? Geeft het bouwen van een nieuw nationaal stadion in Grimbergen aanleiding tot een zachte, sluipende uitbreiding van Brussel?

  De Vlamingen mogen in geen geval toelaten dat er getornd wordt aan de taalgrens noch dat een Vlaamse gemeente een tweetalig statuut wordt opgedrongen. Alle Vlaamse politici (van het Vlaams parlement, het Federaal parlement en zelfs de burgemeesters) moeten nu een duidelijk standpunt innemen en dit overmaken aan het Brussels Hoofdstedelijk parlement en de voetbalbond er op wijzen dat het onmogelijk is om de statuten van een Vlaamse gemeente te wijzigen. Wij dulden geen wijziging van de taalgrens en wij dulden hieromtrent absoluut geen grondwetswijziging.

  Willen de Brusselse politici met al hun medestanders toch een nieuw nationaal voetbalstadion bouwen ter vervanging van het Koning Boudwijnstadion, dan moeten ze dat maar bouwen in het tweetalige Brussel waar ze wel bevoegdheid hebben.

  Met Vlaamse groeten en hoogachting.

  Martin Caubergh
  3620 Lanaken

 2. Vertongen jacqueline

  Encore plus de bruit des trafics provenant du ring nord et de l’avenue sainte- Anne
  ça devient infernal plus moyens de se reposer dans son jardin ou sur sa terrasse ni ouvrir ses fenêtres et la pollution on en fait quoi, il y en aura encore plus de cancéreux (cancers de poumons, de cerveaux, de seins etc….)
  Qui paiera pour tous ces malades la mutuelle et ou l’état.
  La Belgique est un pays le plus pollué de l’Europe où allons-nous?
  Nous nous étouffons, nous vivons un mal-être dans notre propre pays,
  Nous accueillons trop d’immigrés, le pays est trop petit !!
  Nous n’avons plus d’espace, où pourrions-nous encore respirer du bon air,
  à la côte, dans les ardennes, à l’étranger prendre la voiture, l’avion pour encore
  plus pollué. Arrêter d’importer des fruits, des légumes et autres ………!
  Il y a trop de camions sur nos routes.
  Pourquoi ne pas ajouter un nouveau ring beaucoup plus éloigné de Bruxelles, pour ceux qui ne font que traverser notre si petit pays la Belgique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *