Het is zover, de eerste officiële stap in het Stadion Dossier op parking C is genomen door Ghelamco.

Beste Sympathisanten,

Het is zover, de eerste officiële stap in het Stadion Dossier op parking C is genomen door Ghelamco. 

Op de gemeente Grimbergen kwam het kennisgevingsrapport tot Milieu Effecten Rapport binnen, dit document licht toe hoe men het toekomstig op te maken milieu effecten rapport gaat opmaken, welke zaken men gaat onderzoeken en dergelijke.

Ik verwijs u graag naar de persmededeling van de gemeente Grimbergen:

Kennisgevingsnota project-MER “Eurostadium Brussels” ter inzage

http://www.grimbergen.be/www-grimbergen-be-kennisgevingsnota-project-mer-eurostadium-brussels-ter-inzage.html

De documenten kan u hier vinden

De gemeente gaat dit op 25 augustus om 20u toelichten in een vergadering in het CC (Cultuurcentrum) Strombeek (Gemeetnteplein – Strombeek-Bever), allen daar heen zouden we zeggen, wij zullen er zijn u toch ook ?

 

We hebben ondertussen ook weet gekregen van een aanvraag tot storting van leemgrond, 15.000 m³ oftewel zo’n 2.000 vrachtwagen en dit in Humbeek nabij de bosstraat deze grond die mogelijk vervuild is (zo lezen we toch in het contract afgesloten tussen de stad Brussel en het Eurostadion Consortium):

“De Erfpachtgever verklaart met betrekking tot het Erfpachtgebied Stadion en het Erfpachtgebied Parking Plus weet te hebben van een verontreiniging met zware metalen (zink en lood) en benzopyreen, zoals geïdentificeerd in het vrijwillig opgemaakt bodemverslag “Etude interne de la qualité du sol” van het bureau ABO vanmei 2014. De Erfpachthouder verklaart een kopie te hebben ontvangen van dit verslag. “ 

Kortom Grimbergen wordt niet gespaard voor de Megalomanie van enkele Brusselse Notabelen.

Ondertussen bestuderen  onze raadsman en wijzelf de documenten verder en nodigen we u uit hetzelfde te doen en uw bedenkingen te formuleren aan de gemeente Grimbergen of de Vlaamse Administratie zoals uitgelegd in het document.

 

Uw opmerkingen en vragen kan u uiteraard ook bij ons kwijt: stadiumparkingc@gmail.com

 

Met strijdvaardige groeten,

Comité Parking C

 

NB: giften nog steeds welkom. Hartelijke dank aan allen die al een steentje hebben bijgedragen zowel moreel als op financieel vlak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *