Groen: ‘Overheid pleegt woordbreuk over stadion’

=> idd ons werd gezegd dat het Boudewijn Stadion jaarlijks 1,5 tot 2M euro kostte en dat door dit af te breken en te verplaatsen naar parking C het geld zou gaan opbrengen aan de stad. we hebben hier 100 getuigen van ! nu kost het 4 M euro per jaar, geld voor de parking uitbating en verlenging van de metro ? dat allemaal met belastinggeld ! ? schandalig

De Stad Brussel en het Brussels Gewest hebben hun belofte om geen overheidsgeld in het Eurostadion te steken, gebroken. Dat zeggen oppositiepartijen Groen en Ecolo. “330 mijoen euro is veel geld voor stadion dat de belastingbetaler niets zou kosten.”

Marie Nagy, fractieleider van de groep Ecolo-Groen in de Stad Brussel, herinnert eraan dat de Stad altijd beloofd had om geen cent in het stadion te steken. “Op 12 september 2013 verklaarde schepen Alain Courtois (MR) nog: ‘er gaat geen euro overheidsgeld naar het nieuwe stadion’. Wij eisen dat die beloftes nagekomen worden’, zegt Nagy in een mededeling.

Volgens de Groenen zal de overheid in totaal 330 miljoen euro investeren. De partijen kijken daarvoor eerst naar de kost voor de Stad Brussel: 4 miljoen euro per jaar over een periode van 20 jaar, wat neerkomt op 80 miljoen euro. Daarbovenop zullen de investeringen in infrastructuur en openbaar vervoer nog eens 250 miljoen euro kosten.

“Voor een stadion dat werd voorgesteld als ‘gratis’ loopt de kost nu al op tot 330 miljoen euro voor de Brusselse belastingbetaler. Dit is niet ernstig”, zegt Groen-parlementslid Arnaud Verstraete. Hij benadrukt ook dat er voor de Memorial Van Damme nog altijd geen oplossing is. “Ook dat zal wellicht niet gratis zijn”, zegt Verstraete.

Marie Nagy heeft ten slotte ethische vragen bij de huur van een VIP-ruimte door de Stad. “Is het normaal dat Brusselaars 4 miljoen euro per jaar moeten betalen voor de netwerkactiviteiten van het Stadsbestuur?” vraagt ze zich af.

De Stad Brussel wil de ruimtes gebruiken voor promotie, besprekingen met buitenlandse investeerders, maar ook voor jeugdwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *