Ghelamco BAM komt voorlopig als winnaar uit de bus voor het nieuwe stadion => Wat nu?

Dhr. Van Hengel, voorvechter van dit stadion, vertelde her en der dat de buurt dit project zou hebben gekozen. Inderdaad dit project was het mooiste van de drie maar wij hebben meermaals opgemerkt dat er een vierde keuze was nl. geen stadion op parking C, daar werd echter geen gehoor aan gegeven, ook het financiële luik daar werd niet over gesproken, terwijl het toch belangrijk is om te weten wie wat gaat betalen. Dit is het volledige verhaal, als men ons vroeg wat is het mooiste dan was een park met een stadion mooier dan een stadion op een parking, net zoals een voor persoon A auto X mooier is dan auto Y dat wil nog niet zeggen dat persoon A daarom auto X koopt, wij zijn niet plots een voorvechter geworden van een stadion op parking C verre van, zoals eerder gezegd we hebben het tot 4 maal toe gezegd gedurende de vergadering we willen jullie stadion niet, zowel de heer Verloes van Verregat als wij Comité Parking C.

Het andere grote vraagstuk blijft namelijk de gecombineerde mobiliteit van de gehele Noord rand, overbeladen met mega projecten: Uplace, Neo , Docks Brussel, de gevangenis van Haren, Paleis 12, uitbreiding van de Ring, Expo, …

Op 22 maart, met Club Brugge – Anderlecht, kregen we al een voorsmaakje : we zagen hoe erg het met de mobiliteit en het openbaar vervoer gesteld is op en rond parking C oordeel zelf met onderstaande foto’s:

 

U kan ook onze reactie horen in onderstaande stukje op radio 1 (wij komen aan bod rond minuut 4): http://www.radio1.be/programmas/vandaag/eurostadion-op-heizel-komt-eraan

Samengevat wij blijven gekant tegen een voetbal stadion op parking C en vinden het onbegrijpelijk dat deze plaats is gekozen, als maatschappij is het onaanvaardbaar dat men voor het ego van enkelen een nog erger verkeersinfarct doelbewust plant in en rond de ring.

Wij blijven ons dus verzetten en maken volgens onze raadsman veel kans om dit juridisch te halen.

Wij wachten verder ook af wat de positie van de gemeente gaat zijn. Burgemeester Marleen Mertens was zeer present in de pers om zich positief uit te laten over dit project. Haar confrater uit Wemmel die denkt dan weeral openlijk aan de rechtbank. Primeert hier het klatergoud? U kan het zelf zien nu donderdag 27 maart in de gemeenteraad te Grimbergen (start om 19u).

indien u op de hoogte wenst te worden gehouden volg ons op Twitter (@stadiumparkingc) & Facebook (https://www.facebook.com/StadiumParkingC) en like ons of kom regelmatig kijken op onze blog!

Comité Parking C vzw

NB: Indien u ons ook eventueel wenst te steunen in onze strijd: BE84 6528 3659 3659

Club Brugge - Anderlecht - Mobiliteitsproblemen - foto 1 Club Brugge - Anderlecht - Mobiliteitsproblemen - foto 3 Club Brugge - Anderlecht - Mobiliteitsproblemen - foto 5 Club Brugge - Anderlecht - Mobiliteitsproblemen - foto 4 Club Brugge - Anderlecht - Mobiliteitsproblemen - foto 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *