Comité Parking C: PERSBERICHT 20 JUNI 2015

De comités Panorama, Verregat en Parking C vzw hadden gehoopt dat het ernstige kader van het stadhuis van Brussel ook wijsheid zou brengen, niets is minder waar.

 

Tijdens de persconferentie kwam de bevestiging van de tussenkomst in de uitbating van het stadion te waarde van 4 Miljoen Euro per jaar dit gedurende 20 jaar.

Gezien alle vroegere communicatie hieromtrent door Dhr Courtois en Vanhengel, welke de nadruk legde op een nul-kost en zelfs opbrengst voor de de stad Brussel bij een verhuis van het jaarlijkse 2 Miljoen Euro kostende Boudewijn Stadion, roept dit grote vraagtekens op naar intellectuele eerlijkheid.

 

Deze financiële tussenkomst is zeer merkwaardig gezien volgende voorwaarden in de “Erfpacht voorwaarden”

 

 • 4.19.  De aard en hoegrootheid van de vergoeding (canon) voor de Erfpacht, te betalen door de Private Partner aan de Erfpachtgever, zal een gunningscriterium vormen en aldus worden bepaald, desgevallend na onderhandelingen, door de offerte van de economisch meest voordelige Bieder, rekening houdende met de voorafgaande, marktconforme raming van de waarde van het Erfpachtgebied, uitgevoerd door de Erfpachtgever. 
De Erfpacht zal niet om niet ter beschikking worden gesteld.
 • 4.20.  De Erfpachtgever komt zoals gezegd niet tussen in de kosten en/of het risico van de realisatie en de uitbating van het voetbalstadion. Deze kunnen evenwel de hoegrootheid van de vergoeding (canon) beïnvloeden. Deze begroting wordt overgelaten aan (het risico van) de Bieders cq. de Private Partner.
 • We vernamen ook dat Dhr Gheysens met vol vertrouwen verkondigde dat alle overheden en buurtbewoners reeds gewonnen zijn voor dit project, jammer genoeg wachten wij nog steeds op geruststellende antwoorden mbt:
 • afhandeling van voetgangersstromen
 • coördinatie evenementen
 • veiligheid
 • aansluiting op de ring
 • randvoorwaarden inzake de mobiliteit
 • geluidssturing in de praktijk
 • openbaar vervoer en de verzekerde aansluitingen

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande punten zijn ook struikelblokken voor andere projecten in de regio.

We pikken het ook niet dat een basisrecht van de democratie nl de scheiding der Machten en de Rechterlijke macht worden geridiculiseerd. Dit zijn basis rechten van alle burgers.

 

Wij blijven dit dossier op de voet volgen en beraden ons over verdere acties en zoals velen eisen we volledige transparantie.

 

De belastingbetaler wordt hier weeral zwaar getackeld. Wie trekt de rode kaart?

 

Voor de comités,

Philippe Fierens          +32 486 / 528 155

André Verloes             +32 2   /  479 35 78 seolrev apenstaart scarlet.be

Monique Froment       +32 2   / 460 68 93 m.froment apenstaart skynet.beq

 

Het Comité Parking C vzw, het buurtcomité dat opkomt voor de belangen van de buurt rondom parking C stelt zich al langer vragen in het stadion dossier en heeft ondertussen meer dan 4000 handtekeningen verzameld in een papieren en elektronische petitie.

 

Meer info over het comité kan u vinden op www.stadionparkingc.be

En op de facebook pagina van de groep http://www.facebook.com/stadiumparkingc .

 

stadiumparkingc@gmail.com

1 thought on “Comité Parking C: PERSBERICHT 20 JUNI 2015

 1. Bea Van Gestel

  Mijn buurman vindt zijn garage te klein geworden. Met wat aanpassingen (de schabben langs de drie muren weghalen of verplaatsen) krijgt hij meteen heel wat meer ruimte. Dat vindt hij maar niets, hij wil een nieuwe grotere garage. Mijn aangrenzende tuin vindt hij de ideale plaats daarvoor en hij beslist zijn nieuwe garage daar te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *