Comité Parking C : PERSBERICHT 19 JUNI 2015

Het comité parking C vzw is geschokt om in het Laatste Nieuws (artikel op pagina 2 van deze mededeling )te moeten lezen, dat er nu naast de bijdragen in de infrastructuur er nu ook rechtstreeks financieel gaat worden bijgesprongen om het Euro Stadion te kunnen bouwen.

 

De Heer Alain Courtois beweerde bij aanvang van dit project dat de hoofdreden om het Koning Boudewijn stadion af te breken de jaarlijkse kostprijs voor de Stad Brussel was van 2 miljoen Euro, een privé uitbating zou die kostprijs ombuigen in inkomsten voor de stad Brussel.

 

Het is ontluisterend te moeten vaststellen dat nu naast de betaling van de ondergrondse parkingplaatsen op parking C, de verlenging van de metrolijn en extra wegeniswerken er nu nog eens jaarlijks 4 miljoen euro belastinggeld naar de privé investeerder zal vloeien, dit tart elke verbeelding en gaat tegen alle voorafgaande afspraken in.

 

 

Het Comité Parking C vzw, het buurtcomité dat opkomt voor de belangen van de buurt rondom parking C stelt zich al langer vragen in het stadion dossier en heeft ondertussen meer dan 4000 handtekeningen verzameld in een papieren en elektronische petitie.

Meer info over het comité kan u vinden op www.stadionparkingc.be

En op de facebook pagina van de groep http://www.facebook.com/stadiumparkingc .

 

Voor het comité,

Philippe Fierens   +32 486 / 528 155

Julien Huygens

Rik Van Bever

André Huynen

Paul Verbist

stadiumparkingc@gmail.com

 

Overheid springt toch bij voor Eurostadion

19/06/15 – 06u23  Bron: Het Laatste Nieuws © Bam/Ghelamco.

De overheid zal toch bijspringen voor de bouw van het Eurostadion, dat in 2020 de openingsmatch van het EK wil huisvesten. Dat wordt ons gemeld door goeie bronnen binnen het Brusselse sportmilieu.

Anderlecht wil nog altijd niet meer dan 9,5 miljoen per jaar betalen, terwijl Ghelamco 11 miljoen vraagt. Komt er geen akkoord, dan zou het Eurostadion nooit tijdig klaar geraken voor de openingsmatch van het EK. Dat zou tot enorm gezichtsverlies leiden voor de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur, eerste schepen Alain Courtois én minister van Financiën voor het Brussels Gewest Guy Vanhengel, die hard aan de kar hebben getrokken om het EK naar Brussel te halen.

Daarom heeft de Brusselse overheid principieel toegestemd financieel bij te springen. Zo wordt er 4 miljoen euro per jaar vanuit de stad Brussel – afgedekt door het Brussels Gewest – vrijgemaakt voor Ghelamco. Het gaat om geld dat nu naar het Koning Boudewijnstadion gaat om daar allerlei Brusselse sportverenigingen aan hun trekken te laten komen. Hoewel dat stadion wellicht nog ruim tien jaar blijft staan, gaat dat geld nu integraal naar Ghelamco. Daar komt bovenop dat de Brusselse overheid per jaar honderdduizenden euro’s zal moeten betalen aan Ghelamco, ter compensatie van het verschil tussen de huur die Anderlecht wil betalen en de prijs die Ghelamco vraagt. De stad en het Brussels Gewest verkiezen die tol boven het afspringen van het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *