Beste Wensen voor 2017 : werk aan de winkel openbaar onderzoek Eurostadion gestart

beste Sympatisanten,

Allereerst willen we u en naasten een voorspoedig 2017 wensen we danken jullie oprecht voor de steun die we van jullie hebben gekregen de afgelopen maanden / jaren.

Jullie waren met velen om jullie bezwaren tijdens het openbaar onderzoek ter afschaffing van de buurtweg duidelijk te maken waarvoor onze dank.

We willen van deze nieuwjaarsbrief ook gebruik maken om U op de hoogte te stellen van de openbare onderzoeken die momenteel lopen in het kader van het eurostadion.

Er is enerzijds de milieuvergunning daar loopt het openbaar tot 14 januari, de gemeente Grimbergen organiseert hiervoor een info moment op woensdag 4 januari.

Op woensdag 4 januari om 20 uur organiseert het gemeentebestuur van Grimbergen een informatievergadering over de milieuvergunningsaanvraag en het bijhorende openbaar onderzoek naar aanleiding van het geplande Eurostadion en andere infrastructuur op parking C. “

meer details zijn hier te verkrijgen :

http://www.grimbergen.be/www-grimbergen-be-infovergadering-milieuvergunningsaanvraag-eurostadion-project.html

Verder is ook de bouw aanvraag die in openbaar onderzoek is, daarvan kan U uw bezwaar voor indienen tot 20 januari.

Bezwaarschriften kunnen enkel aangetekend of afgegeven worden met afgifte bewijs, emails worden in tegenstelling tot in bijvoorbeeld de stad Antwerpen jammer genoeg niet aanvaard, vermoedelijk wil het gemeentebestuur het niet TE toegankelijk maken en vrezen ze een stormvloed van mails.

Verder is het blijkbaar zo, dat beide dossiers enkel maar op de gemeente kunnen worden ingekeken, hetgeen we de afgelopen dagen al uitgebreid hebben gedaan.

De komende dagen zullen we voor jullie  hier op deze website www.stadionparkingc.be de belangrijkste argumenten oplijsten en u een template / sjabloon bezorgen.

Wij en andere belanghebbenden in dit dossier  hebben in het kader van openbaarheid van bestuur, de digitale stukken opgevraagd.

Via digitale weg dit dossier in kijken is  blijkbaar anno 2017 onmogelijk, de promotor laat dit omwille van veiligheidsredenen terrorisme blijkbaar niet toe, merkwaardig aangezien er in het hele dossier bijna niet gerept wordt over veiligheid.

Wat is er wel online te vinden  ? het MER, een bijlage ( een zeer grote) aan de bouwvergunning, hier kunnen nog fouten en onvolkomenheden en foute veronderstellingen gevonden worden die tijdens de bouwaanvraag kunnen worden aangekaart.

U kan het MER hier vinden :

https://www.milieuinfo.be/dms/d/d/workspace/SpacesStore/1b7a9f7d-1e85-4636-8027-a68eb8b113f7/DEF-laatsteversie_Deel1.pdf

https://www.milieuinfo.be/dms/d/d/workspace/SpacesStore/f80d0773-c848-4dd7-9332-d6e83083e530/DEF-laatsteversie_Deel2.pdf

https://www.milieuinfo.be/dms/d/d/workspace/SpacesStore/b771fa96-dec9-4812-a093-cd66dedae4a8/DEF-laatsteversie_Deel3.pdf

 

 

goedkeuringsverslag :

https://mer.lne.be/merdatabank/uploads/mergk4297.pdf

 

Binnenkort op deze site :

lijst argumenten en een template voor het bezwaarschrift 

27 thoughts on “Beste Wensen voor 2017 : werk aan de winkel openbaar onderzoek Eurostadion gestart

 1. Filip D'Hose

  Ik wil een bezwaar indienen. Ik woon echter in Geraardsbergen. Kan dit?
  Houd me verder op de hoogte met welke argumenten ik dit kan doen.

 2. Guido Lenssens

  Onverantwoord zulk een megalomaan project door te drukken!
  Geldverspilling en absoluut onnodig. Er staat een degelijk stadium: fris dat eens op.
  En de memorial Van Damme kan blijven doorgaan.
  Tevens zal dit een onaanvaardbare druk leggen op het verkeer.
  Absoluut niet toelaten dus!
  Bovendien is de nv belgië nu al failliet… we kunnen ons dat dus niet permiteren!

 3. Abert Maerevoet

  Het enigste doel hebben die poenpakkers om de Vlaamse Rand verder te verfransen,en hiertegen moeten wij reageren,wachte en toezien is bijna misdadig.En voor jullie comite: proficiat en verder doen.

 4. van schel hendrik

  IEDERE grote inplanting van gebouwen, bedrijven, commerciële centra,…………. dient voornamelijk te worden beoordeeld op vlak van mobiliteit. Daarom is het nodig om zich vooral te baseren op de huidige toestand.
  De verkeerstoestand rond die plaats is reeds zorgwekkend.( Ring en parallelbanen naar Brussel en A12 ) zijn erg overbelast en er is geen oplossing in zicht en vroegere plannen werden niet uitgevoerd ( verbreden ring tussen Zaventem en Groot-Bijgaarden en verkeerwisselaar Londerzeel). Nu stellen dat er geen mobiliteitsprobleem zal zijn is EEN grote leugen. Het probleem is er NU en kan blijkbaar niet worden opgelost. Hoe durven te beweren dat het met NOG MEER verkeer wel zal worden opgelost ?
  Het stadium weegt veel te veel op de inwoners die weer moeten betalen daar waar er reeds een stadium is. Onverantwoord. Rode duivels die miljoenen € verdienen dank zij belastinggeld van de gewone mens noemt men uitbuiting. Een grote schande. Zorg op dat vlak er eerst voor dat alle clubs hun schulden betalen en financieel gezond zijn (belofte Dehaene . zodat eventueel met dat geld iets kan geregeld worden. Maar zoals steeds zullen financiële belangen het halen)

 5. erik maes

  een Vlaamse Regering, die naam waardig, kan NOOIT een vergunning afleveren voor dit stadium,
  onnodige geldverspilling, verkeersdruk en neem er inderdaad ook maar de verfransingsdruk bij,
  N-VA, jullie dragen hier een verpletterende verantwoordelijkheid, hier aan toegeven zal zéér zwaar
  aankomen, bij mij en bij velen.

 6. Lucien

  Wat zal er gebeuren voor de mensen die er het openbaar vervoer nemen(Metro/Tram…) waar moeten zij hun auto kwijt. Voor grote inplantingen stelt men steeds eisen voor wat betreft de toegankelijkheid, zij moeten wegen aanleggen, zij moeten treinstations bouwen, zij moeten busverbindingen voorzien, zij moeten gratis parkings voorzien voor de autos(denkt men nog steeds dat de mensen te voet of met de fiets naar daar gaan komen ?) zie wat UPLACE(Zaventem) moet voorzien en nog steeds is het daar niet in orde.
  Er is een landweg die voetgangers nu gebruiken als ze kunnen, waarom deze dan veranderen of zelfs wegdoen. Waarom moet er weer Brussels geld worden ingestoken, als Brussels steeds geld tekort heeft ? De Vlaamse belastingbetaler zal alweer meer geld geven aan Brussel. Van RSCA(voetbalclub Anderlecht) zal het zeker niet komen, zij hebben hun kleine maximum reeds laten weten.

 7. De Wuffel

  Ik heb 40 jaar gewerkt vlakbij Parking C en ben elke dag getuige geweest van het drukke verkeer rondom Parking C. De huidige mobiliteitsproblemen ontkennen is rondom uit liegen. Waarom draait het in onze huidige maatschappij steeds om meer. We hebben een degelijk voetbalstadion. Kunnen onze politici die geacht zijn de belangen van de burger te verdedigen nu eens redelijk zijn en hun gezond verstand laten zien ?

 8. Patrick Van Assche

  Onze politici lijden steeds weer aan ideologische waanvoorstellingen. Ze denken het land (of hun regio of hun gemeente,…) te “leiden” door -dikwijls megalomane- projecten “pour la galerie”, zoals die hersenschim dat Bxl ineens 30% minder auto’s zou moeten “toelaten”. Dat Bxl dan ineens ook maar 30% in z’n inkomsten van de pendelaars geknipt wordt.
  Bxl is nu reeds een inefficiënt waterhoofd. Nog meer “projecten” is enkel nuttig voor het CV van bepaalde ontwikkelaars. De modale burger heeft er gaan boodschap aan. Die wil in de eerste plaats dat de Overheid haar kerntaken op kwalitatieve manier en tegen een aanvaardbare kostprijs uitvoert. Met die “kerntaken” is het nochtans lamentabel gesteld. Afvoeren, dat stadium, dat een aanslag op de Vlaamse Rand is, evenals Uplace.

 9. Hubert Collaer

  Ik steun het Comité volledig in zijn protest.
  Bij de Stad Brussel lopen beide onderzoeken tot 20/01/17 en kan men per mail reageren,wie in Het Gewest woont en bezwaar wil indienen kan dit via deze weg gratis doen.

 10. Louise Cluytens

  Volledig akkoord met de argumenten van H. Van Schel en Lucien. Op de piekuren zit de bus naar Wemmel nu al vast in het verkeer. Renoveer het bestaande stadion. Dat zal de Belgische belastingbetaler, waar hij ook woont, minder zuur opbreken.

 11. Valerie DS

  Dit dossier is zo Kafkaïaans dat ik er graag een aangetekend schrijven over heb om een bezwaarschrift in te dienen. Heeft iemand een voorbeeld van hoe dat best wordt opgesteld ?

  Het geld is inderdaad machtiger vrees ik, maar helemaal niets doen en niets laten horen vind ik geen optie. Waarom anderen zich laten verrijken (om van verborgen agenda’s te zwijgen) op de kap van de Vlaamse randbewoners – en bij uitbreiding iedere Belg die over de brusselse ring moet – ??
  En straks ook nog Uplace ?? Maar tegen dan is er waarschijnlijk een nieuwe regering die de goedkeuring dan weer op de vorige kan steken…

  1. admin Bericht auteur

   eind deze week zal u hier een voorbeeld plus argumenten vinden voor het schrijven van het bezwaarschrift.

   hou ons op de hoogte

   warme groet

   1. Valerie DS

    Goed plan, alvast bedankt voor een voorbeeld en (samenvatting) argumenten, ik zal niet aarzelen een aangetekend bezwaarschrift te sturen en hou jullie op de hoogte.

 12. Frans MAES

  BEGRIJP NIET HOE DE VLAAMSE REGERING HAAR MIDDENSTANDERS, ZIJ DIE DE WELVAART VAN HET LAND UITMAKEN, OP DERGELIJKE WIJZE IN DE PRAK KAN RIJDEN. EEN SCHANDE.

 13. Leroi Bruno

  In heel dit verhaal zijn er twee ‘overheden’ die dit onzinnig project definitieve een halt kunnen toeroepen: de Vlaamse regering (slapen jullie?) en het gemeentebestuur van Grimbergen (slapen al langer)!
  Hoe ging het weer… 5 minuten politieke moed?
  Waar wachten jullie op?

 14. Rik Beckers

  Beste medestrijders,

  Voor de goede orde: het gaat hier over een “stadion”‘, in het meervoud “stadions”, de accommodatie voor een sportactiviteit; . Een “stadium” meervoud “stadia” is een fase in de ontwikkeling. Laten we onze strijd tegen een stadion op parking C verder zetten met duidelijk en correct taalgebruik.

  Rik Beckers

 15. 方腾波

  Hoe is de GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) samengesteld ?
  Wie zit er in die commissie ? Namen ? Partijen ?
  De GEROCO gaat, zoals ze dat meestal doen, alle bezwaarschriften per soort bezwaar groeperen/sorteren en die dan met de gekende, algemene argumenten afwijzen.
  Welk zijn de sterkste bezwaren die we kunnen voorleggen ?
  – verkeersoverlast tijdens de werken ?
  – verkeersoverlast later, tijdens evenementen in het stadium ?
  – milieubezwaren ? (ontoereikende riolering, afvalwaterbehandeling, geluidshinder, … ? )
  – sociale inpassing ? (verstoring van het Vlaams karakter van de rand, onnauwkeurige omschrijving van de bestemming van het cultureel centrum, verbrusseling van de randgemeenten, … ? )
  – verstoring van de zelfstandige kleinhandel ?
  – politieke destabilisatie ?

 16. 方腾波

  Het gaat de N-VA zwaar aangerekend worden dat ze met de Vlaamse Regering hier niet tegen reageert.
  Is hier weer een geheime koehandel aan de gang ? Heeft de N-VA door middel van de wafelijzerpolitiek een compensatie gekregen ?
  Of heeft De Wever weer een “slimme strategie” die we nog niet mogen weten ?

 17. Pingback: Openbaar onderzoek Eurostadion is van start gegaan, dien nu uw bezwaarschrift in – Platterander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *